Афиш Спектакъл "Театър, любов моя"

Спектакъл "Театър, любов моя"

ДКТ "С. Доброплодни" · 25.05.2010
Спектакъл "Театър, любов моя" от Валери Петров.

Това весело и тъжно представление ни среща с душата на актьора, такава, каквато е, без грим и костюми. Една малка театрална гримьорна ще послужи за място на действието и в нея ще видим две актриси, които разговарят ту помежду си, ту с публиката и разиграват епизоди от театралния живот. Ролите от спектаклите органично се вплитат със случки от реалния живот, понякога е трудно да разграничим кое е игра и кое - реалност.
„Какво е театърът? Какво е актьорът?” – тези въпроси звучат в самото начало на спектакъла и непрекъснато до края ще намират отговорите за двете души, които едновременно живеят в актьора. „А когато актьорът е не актьор, а актриса, душите в него трийсет и три са” – пише авторът на пиесата Валери Петров, един от най-големите български драматурзи, поети и преводачи. С удивително познаване на актьорската професия и душа, той дърпа завесите и ни показва какво има зад кулисите. Мнозина биха познали себе си в образите на двете актриси, защото те са всичко онова, което са и останалите хора.

И най-важното – в центъра виждаме на фокус огромната любов, с която авторът се отнася към своите героини, с всичко, което носят в себе си, както и любовта им към чудото, тайнството, вълшебството, наречено „театър”.

Режисьор: Первели Николов – Вили
Художник проектант: Елена Александрова
Музикална картина: Маргарита Друмева

Начало: 19.00 ч.
Участват: Рада Баровска, Мима Дапкова
« Върни се назад
Booking.com