Афиш Премиера на представлението "ПАЛАЧЪТ САНСОН"

Премиера на представлението "ПАЛАЧЪТ САНСОН"

Драматичен и куклен театър - град Силистра · 27.03.2008
Репертоарна програма „Балканите заедно” представя за първи път в страната "ПАЛАЧЪТ САНСОН" - трагическа гротеска от Христос Хартомацидис.

През 1688г. с указ на Людовик ХІV, руанският палач Шарл Сансон бил назначен за главен палач на Париж. Той поставя началото на френската династия от италиански произход САНСОН.
В основата на пиесата лежат „Записките на палача” – мемоари на Шарл Анри Сансон, палач от четвърто поколение, съвременник на френската революция, когато е била изработена гилотината. Той изпълнява най-много присъди, включително на Мария – Антоанета и революционерите Дантон и Робеспиер.
Гръцкият драматург Христос Хартомацидис не прави обичайна драматизация на събитията описани в тези мемоари. Той използва и обединява житейския материал в драматургична импресия по възможно най-обобщен и метафоричен начин вечния конфликт между ВЛАСТТА И ЧОВЕКА във всичките му възможни форми. Различни вариации на въпросния конфликт са изведени като гротескни ситуации, трагични и сатирични измерения и изображения.

В ролите: Иван Самоковлиев, Елена Кешишева, Михаил Незалзов, Ивелина Симеонова, Христо Христов.

Постановка: Стефан Стайчев
Сценография: Елена Александрова

Билети – при касата на театъра.
« Върни се назад
Booking.com