Афиш Спектакъл "Разплата"

Спектакъл "Разплата"

ДКТ "С. Доброплодни", зала Куклен театър · 26.05.2010
ДКТ "С. Доброплодни" представя спектакъла "Разплата" от Й.Л.Караджале.

Трагедията „Разплата” е считана от критиката за един от шедьоврите на румънския драматург Йон Лука Караджале, заедно с комедиите „Една бурна нощ”, „Господин Леонида и реакцията” и „Изгубеното писмо”.

Човешките страсти и вечната битка между тъмнината и светлината в съвестта на човека са във фокуса на вниманието и на автора, и на творческия екип от Драматичен театър - Силистра, който реализира спектакъла „Разплата”.

Всеки човек е рожба на избора, който прави в живота, и трябва да е готов да носи последствията от него. Възможно ли е да има прошка там, където трябва да има разплата, и какво казват по този въпрос съдебните и човешките закони?

Гледайки „Разплата” от Йон Лука Караджале на силистренска сцена, зрителят неминуемо ще почувства оня гигантски проникновен Дух от творчеството на българските класици Йордан Йовков и Елин Пелин, както и гърченията на човешката душа като при Разколников от „Престъпление и наказание” от Достоевски, а защо не и терзанията на Хамлет в образа на Анка от пиесата, която „знае” с всичките си вътрешни сетива кой е убиецът на любимия й съпруг и която търси Разплата.

постановка БОРИС ДЮЛГЕРОВ, художник РАДКО СПАСОВ
музикално оформление ЕВГЕНИ СТОЯНОВ, участват
ИВАН СТЕФАНОВ, АЛЕКО АТАНАСОВ, ПЕТКО ПЕТКОВ, МИРОСЛАВА БОНЖЕВА, СТАНСИЛАВ ГЕОРГИЕВ, ХРИСТО ХРИСТОВ

Начало: 19.00 ч.
« Върни се назад
Booking.com