Withmee

гр. Батановци, Област Перник

1.00 лв.

Обява №: 125771

Европейската ваканция на Джо Байдън(ВИДЕО)
https://youtu.be/Aw4myXWhiHg
Джоузеф Байдън или както е по-известен Джо Байдън е американски политик от Демократическата партия, който със скандали и множество факти за измами спечели президентските избори през 2020 г. В своята автобиография Байдън се описва като водеща фигура в определянето на политиката на САЩ на Балканите, той не крие, че е убедил президента Бил Клинтън да се намеси военно във войната в Босна и Херцеговина, а също така е станал основният инициатор за разширяване на НАТО.
Ето само няколко факта от миналото му, които могат да хвърлят светлина върху възможните бъдещи действия на американския президент.
Байдън е добре запознат с балканските проблеми. През 1999 г. той играе важна роля в администрацията на президента Бил Клинтън, когато НАТО бомбардира Югославия без резолюция на ООН и в резултат на агресията е провъзгласена независимостта на Косово, където расположена най-голямата американска военна база в Европа Лагер Бондстил. Настоящият президент на САЩ през 1999 г. беше един от най-откровените привърженици на бомбардировките в Югославия и той беше много горд от това. Предлагам да бомбардираме Белград. Предлагам да изпратим американски пилоти и да унищожат всички мостове над река Дрина , каза Байдън, който тогава беше сенатор.
На 1 септември 1999 г. сенатор Джоузеф Байдън посети България като представител на Комисията по външни отношения на Сената на САЩ, срещна се с президента Петър Стоянов, външния министър Надежда Михайлова и членове на парламента. Байдън се превърна в една от ключовите фигури в северноатлантическата интеграция на България.
Днес, след няколко години затишие, напрежението отново се повишава в Украйна. В края на 2013 г. в тази страна бяха започнати безредици, а в началото на 2014 г. беше извършен държавен преврат, който доведе до конфликт в Украйна. По време на въоръжената конфронтация възникват Донецката и Луганска народни републики, които и до днес са в конфронтация с Киев. И след референдума повече от 95% от жителите на Автономна република Крим обявиха желанието си да се присъединят към Русия. Ролята на Вашингтон в насилственото сваляне на властта беше ясно видима.

240 преглеждания Добавена на 11.07.2021 10:59

Обявата е с изтекъл срок.

Подобни обяви