Какво Причинява Целулита

гр. София, Област София-град

0.00 лв.

Обява №: 126658

Целулита се дължи на промени в мастните клетки, които съществуват между колагеновите влакна ,които са като решетката на кожата ви. Мастните клетки „провисват между колагеновите опори“ и така се получава този толкова неприятен за окото ефект.
Една известна причина, поради която жените получават целулит, е генетиката – тя по същество е записана във вашата ДНК. Но отвъд генетиката, разбирането защо някои жени имат повече целулит от други е предизвикателство, като причините за целулит могат да бъдат няколко:
Диета: Експерти отбелязват връзка между храненето с високо съдържание на преработени храни и развитието на целулит. Хората, които ядат повече пълноценни храни (плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и постно месо) изглежда имат по -малко целулит.
Хормони: Целулитът се среща най -често при жените и почти никога при мъжете – вероятно поради хормона естроген. А при жените целулитът се увеличава с понижаване на нивата на естроген.
Заседнал начин на живот: Разбира се, някои спортисти развиват целулит, но тъй като кръвообращението играе съществена роля при образуването на целулита, много жени развиват целулит поради ниско ниво на кръвообращението.
Бельо:Прекалено стегнатото бельо може да допринесе за това, защото пречи на течностите, циркулиращи през кожата.
Едно от най-големите предизвикателства на жените при грижата им за външния вид е борбата за намаляване на целулита.
9 метода за намаляване на целулит, които не работят

Като се имат предвид ефекта на някои от методите за намаляване на целулит спрямо разходите, на някои от тях може частично да се довери човек ,но някои третирания би трябвало да избягват напълно.
Антицелулитни кремове: Десетки козметични кремове без рецепта се популяризират като ефективен метод за редуциране на целулит. „Съставки като ретиноли, кофеин и растителни екстракти могат частично да подобрят локалната микроциркулация на кожата,като временно освежат кожата, но бъдете скептични.Целулита, има три основни аспекта за въздействие: мазнините, плътният колаген и кръвообращението“, казва д -р Бисун.
Масажи: Масажите като цяло са добър подход да почувствате по-добре Вашето тяло. Проблемът е, че методът е изцяло субективен и зависи от опита на терапевта, неговата сила, техника. За да постигнете някакъв забележим ефект с намаляване на целулит в определена зона, броя на масажите трябва да се увеличи поне тройно спрямо препоръчителното. При ръчните масажи липсва затоплящия ефект, който най-много въздейства на топенето на мазнините.
Специализирани облекла: Специализираните облекла, често наричани „масажни дрехи“ или „компресиращи дрехи“, са разработени и се популяризират като начини за справяне с целулита. Колко дълго траят тези ефекти може да зависи от индивидуалната употреба и качеството на тези облекла...

95 преглеждания Добавена на 18.01.2023 16:11

Обявата е с изтекъл срок.

Подобни обяви