Продавам високо качествен посадъчния материал- касис

гр. Ахелой, Област Бургас

1.00 лв.

Обява №: 124686

Продавам високо качествен посадъчния материал- касис
У нас най - подходящи условия за отглеждането на касис има в планинските и полупланинските райони. В по - ниските места, задоволителни резултати се получават при засаждането му на северни склонове и при наличието на достатъчно влага.
Растоянията на засаждане са от 2 до 2,5 метра между редовете и от 1 до 1,5 метра Касиса е студоустойчиво растение. През фазата на дълбокия покой издържа до минус 30 - 32 градуса С, а през фазата на цъфтежа - и до минус 5 градуса С. Не понася силни горещини, съпроводени от засушаване през вегетацията. Той е влаголюбиво растения и без напояване може да се развива само в райони, където валежите са над 700 - 750 милиметра годишно. Към светлината не е много взискателен. Към почвеното плодородие е по - взискателен от малината. Развива се и плододава добре върху по - дълбоки, пропускливи, богати с хумус, неутрални до слабо кисели почви. Когато се засажда на по - бедни почви, мястото задължително се тори обилно с оборски тор и с минерални торове.
Грижите за касисовите насаждения се изразяват в редовни обработки, като дълбочината не бива да бъде повече от 10 - 15 сантиметра. За борба срещу плевелите може да се използват и хербициди. Технологията на торенето и на напояването е както при останалите овощни видове.

297 преглеждания Добавена на 28.09.2019 09:32

Обявата е с изтекъл срок.

Подобни обяви