НАЧАЛО · ИНФО ЗА СИЛИСТРА · БИЗНЕС КАТАЛОГ · АФИШ · ОБЯВИ · УЕБ ДИРЕКТОРИЯ · ГАЛЕРИЯ
Silistra Online, Силистра, снимки от силистра, бизнес каталог - силистра, обяви от силистра
Неделя, 22 Април 2018
Добави обява Добави обява
Добави линк в уеб директорията Добави линк в уеб директорията
Добави фирма в бизнес каталога Добави фирма в бизнес каталога
Карта на град Силистра Карта на град Силистра
 СПРАВОЧНИК » Села

Села

Селищата в Силистра област

Село Преславци

Намира се в Североизточна България. Населението наброява около 600 жителя.
Село с добър поземлен фон с възможности за земеделие и туризъм. Тихо и уютно село с гостоприемни жители.
  • Адрес: с. Преславци, обл. Силистра

Село Ламбриново

Село Ламбриново (Полковник Ламбриново) е малко и китно селце, което се намира на 15 км. югозападно от град Силистра.
Климатът е благоприятен за отдих през всички сезони.

В околностите се намират гори, подходящи за лов и излети.
  • Телефон: 08513 3621

Село Ветрен

Село Ветрен е разположено на 25 км от гр. Силистра. Предполага се, че мястото е било населено много преди новата ера. В древността е представлявало антична римска пътна станция, прераснала в крепост, позната под името Тегулициум. Крепостта е била разположена разположена на възвишение (Калето), в близост до река Дунав.
Местното население на селото - гребенци , е от най-старото население на Добруджа. И днес хората в селото почитат народните обичаи и съхраняват добруджанската музика и танци.
В най-старата част на селото са запазени стари добруджански къщи. Някои от тях, реставрирани, посрещат туристи в това хубаво българско кътче.
Особен чар на селото придава близостта до река Дунав. На брега е разположено рибарско селище. Посетителите задължително се отбиват там.
Ежегодно събитие в селото е посрещането на гребната регата по река Дунав (ТИД), което се провежда всяко лято в края на месец август. Тогава е празникът на Дунава, когато щедрите и ветренци показват, че са не само трудолюбиви ,но и много гостоприемни.
Повече информация за историята на село Ветрен може да се намери в книгата " Средновековният Ветрен на Дунав" от Георги Атанасов и Иван Йорданов на Издателска къща "Славчо Николов и сие", 1994 г., както и от книгата "История на село Ветрен, Силистренско", написана от Калин Димитров, достоен и уважаван ветренец и издадена през 2006 г.

с.Сребърна

Селото е разположено на 14 км. западно от Силистра.

В землището на селото са отглеждат зърнени култури, лозя, и кайсиеви масиви.

Биосферния резерват "Сребърна" привлича туристи и научни работници от страната и чужбина, като прави селото уникално за природонаучен туризъм.

Населението наброява 800 жителя.

с.Бабук

Селото е разположено на 15км. южно от Силистра.Населението наброява 900 жителя.

Черноземните почви в землището на селото предоставят идеални условия за развитие на зърнопроизводство и кайсиево производство.

Забележителност в селото е черквата "Пророк Св. Илия".

с.Айдемир

с.Айдемир е най-голямото село в България с 7800 жители.Селото е с обща площ 1115дка и се намира в Айдемирската низина, на около 5 км западно от областния град Силистра и 3км южно от река Дунав.

Състои се от 3 части – кв.Деленките, Централна част и кв.Татарица. През централната част преминава републикански път Силистра-Русе.
начална страница - инфо за силистра - бизнес каталог - афиш - обяви - уеб директория - анкети - форум - фотогалерия - карта на сайта